Huisarts

Kies bewust die logopedist die bij de cliënt en zijn stoornis het beste resultaat kan behalen! Om jouw keuze makkelijker te maken, staan hieronder mijn specialisaties, nuttige informatie en leuke links. Natuurlijk is iedereen welkom en is iedere behandeling uniek!

Specialisaties

  • Selectief Mutisme Wanneer een kindje op de basisschool komt en niet met derden praat, wordt het vaak als verlegen bestempeld. Echter: wanneer het kindje na vier weken nog helemaal niets zegt tegen de juf, dan kan er sprake zijn van Selectief Mutisme. Omdat het een angsstoornis is, behandel ik het stukje communicatie. M.b.v. een protocol, geschreven door Max Guldner van de Bascule, help ik het kind/ de leerkracht en de ouders ermee dat de communicatie niet meer de schoolse vaardigheden belemmerd. Met Max heb ik contact en door de ervaring die ik in deze behandelingen heb gekregen, kan ik zeggen dat ik erin gespecialiseerd ben.
  • Stem Stem is mijn passie. Ik vind het de mooiste uitdaging om de stem beter te krijgen en ervoor te zorgen dat het geen belemmeringen meer geeft. Vaak komen er psychische aspecten bij, maar juist dat maakt het boeiend. Door extra cursussen op dit gebied te hebben gevolgd, mede Larynx Manupulatie, beschik ik over de juiste tools om de mensen optimaal te behandelen. Ook andere stoornissen, zoals kuchen, aerofagie, behandel ik.
  • Neurologische aandoeningen Wanneer mensen in de thuissituatie logopedische hulp nodig hebben van een vrijgevestigde logopedist, dan moet je bij mij zijn. Door werkervaring in het verpleeghuis, heb ik de kennis om met bijv.  slikstoornissen, afatici te werken. Op alle dagen van de week ben ik hier inzetbaar voor. Graag kom ik bij de mensen thuis in deze situaties.
  • Genderdysforie Vooral bij deze doelgroep is het belangrijk dat de transvrouw/transman/non-binair persoon bij mij terecht komt. Want ik heb veel ervaring met deze doelgroep en heb momenteel 20 transgenders onder behandeling. Wat in het Noorden van Nederland veel is. De specifieke aanpak, kennis van de algehele problematiek en aansluiting met de desbetreffende genderteams, is zeer waardevol. Ik heb contacten met o.a. Genderteam UMCG, van der Vaart, Psytrans, Lentis. Naast de logopedische problematiek, komen er ook veel psychische dilemma’s i.c.m. communicatie aan bod. Doorverwijzen naar een reguliere logopedist raad ik ten zeerste af.

DTL (direct toegankelijke logopedie)

Bij Direct Toegankelijke Logopedie wordt de cliënt niet eerst gezien door een arts, maar stelt de logopedist de diagnose. Alhoewel DTL al sinds augustus 2011 is toegestaan, wordt het door het gros van de zorgverzekeraars niet vergoed. Een cursus volgen heeft daarom geen meerwaarde voor mij, dus laat ik nog graag de cliënten bij jullie komen voor een verwijsbrief.


Leuke links

behandeling selectief mutisme

omft (1), (2)

(kijk ook bij de andere professionals voor artikelen en informatie)