Onderwijs

Leuk dat je kijkt op mijn site! Algemene informatie, leuke en nuttige links heb ik voor jou gebundeld. Veel leesplezier!

Wanneer verwijs jij door?

De leerkracht is meestal de eerste signaleerder op de basisschool. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen op tijd worden doorverwezen om ze zo’n goed mogelijke ontwikkeling te kunnen bieden. Vaak zijn de ouders al wel op de hoogte dat de spraak-taalontwikkeling niet normaal verloopt, maar hebben een extra zetje nodig van een derde.

Ik denk dat vooral de informatie over Selectief Mutisme (schroom niet om actie te ondernemen wanneer je bang bent dat de afstand te groot is, bellen kan altijd!), Oro-Myofunctionele Therapie (denk aan duimen, met mond open zitten, slissen) spraak, taal nuttig is. Maar gezien het passend onderwijs, is het ook goed om te weten dat kinderen met ASS problematiek welkom zijn…Of is de wachtlijst te lang voor dyslexiebehandelingen? Ik zie ook kinderen die moeite hebben met spelling/ leesmotivatie.

Gun de leerling een veilig gevoel, zorg ervoor dat het niet faalangstig wordt. Zelf heb je het meestal al druk genoeg met de schoolse dingen en is het fijn dat je dit stukje uit handen kunt geven. Toch?Logopedie is leuk en effectief en samen met de ouders zorg ik ervoor dat de stoornis geen probleem meer is! Graag geef ik tips over de behandelingen en kom frequent op de scholen om te overleggen met leerkrachten/ Ib-ers. Ook naast mijn werkdagen kan ik afspreken, dus bel gerust voor een afspraak.


Leuke links

myobrace
IQ
gouden tip voor leerkrachten en ouders
informatie logopedie school
informatie leerkracht groep 3